Cool Uden Røg 2020

Cool Uden Røg 2020

Tiden er kommet til at sige farvel til fotokonkurrencen Cool Uden Røg, som du kender den. Fra 2020 lukker vi den landsdækkende konkurrence.

Cool Uden Røg findes stadig som et undervisningsforløb i det digitale undervisningsmateriale Gå op i Røg og kan fortsat indgå som en del af X:IT. Brug det, og start jeres egen konkurrence i klassen, på skolen eller i kommunen.

Du finder Cool Uden Røg på Gå op i Røg

Cool Uden Røg har været en succes. Hold da op, hvor har vi fået mange smukke, sjove og rørende fotos og billedbeskrivelser.

Konkurrencen fik sat snakken om rygning i gang blandt eleverne. Det er vores håb, at den støtter dem i ikke at begynde at ryge.

Med Cool Uden Røg ville vi skabe interesse for rygeforebyggelse i skolerne og øge kendskabet til Kræftens Bekæmpelses forebyggende indsats, X:IT.

Det er lykkedes. Mange skoler rundt om i landet arbejder nu efter principperne i X:IT - røgfri skoletid, undervisning i emnet rygning og forældreinddragelse. Flere og flere skoler og kommuner har gjort skoledagen røgfri. Og i løbet af det kommende skoleår kan vi forvente en ny lov, det gør skoletiden røgfri på alle skoler.

Rygning er kommet på skolernes dagsorden. Derfor vil vi nu bruge krudtet på andre indsatser, der forebygger rygning blandt unge.

Tak for nu,

Louise, Tenna og Louise
Kræftens Bekæmpelse

 

Få besøg af unge frivillige undervisere

Kræftens Bekæmpelse uddanner unge sundhedsformidlere, der frivilligt underviser de ældste elever. Fra skolestart til efterårsferie kan jeres skole booke frivillige sundhedsformidlere til at undervise i emnet rygning. Dog primært i de større byer. Send os en forespørgsel her