Cool Uden Røg 2019

Cool Uden Røg 2019

Igen i 2019 kan elever og lærere fra landets 7.-9. klasser være med i Cool Uden Røg, et undervisningsforløb og en fotokonkurrence om rygning og identitet. Også tidligere deltagere kan være med, når klasser fra hele landet op til efterårsferien dyster om at vinde oplevelser for hele klassen.

Cool Uden Røg kan indgå som en del af undervisningen i X:IT eller bruges alene.

Konkurrence - vind en oplevelse

I en af øvelserne tager eleverne billeder af de mennesker, de synes er cool. Billederne uploader eleverne til en webside og er med i konkurrencen om en oplevelse for hele klassen eller skolen.

Fem billeder i hver region går videre til finalen. Herefter vælger dommerpanelet et vinderbillede blandt de fem finalefotos. Der bliver altså kåret fem vindere i alt. Alle vindere kan glæde sig til en oplevelse for klassen til en værdi af 5.000 kr. I bestemmer selv, om det skal være en udflugt, en fest eller noget helt andet. 

Se sidste års vinderfoto og finalisterne her.

Undervisning

At skræmme eleverne med sorte lunger og dårlig ånde er ikke nok. Derfor har Kræftens Bekæmpelse udviklet et undervisningsforløb, der starter snakken et helt andet sted.

Unge kan hurtigt komme til at tro, at rygning er cool, når de ser filmstjerner og musikere med en smøg i munden. Eller når ældre kammerater, som er lidt mere cool, ryger. De ved godt, at det er dyrt og at de kan blive afhængige og syge af at ryge. Alligevel har hver tredje elev i 9. klasse prøvet at ryge. Selvom rygning kan gøre dig syg, kan den nemlig også gøre dig sej. Rygning kan være en rekvisit i den historie, unge fortæller om sig selv.

Vi vil have eleverne til at reflektere over, om det overhovedet er cool at ryge, og sætte fokus på det, der gør mennesker cool.

Det gør vi i et undervisningsforløb på tre lektioner. Gennem diskussioner, øvelser og film sætter Cool Uden Røg fokus på, hvorfor nogle unge begynder at ryge. Cool Uden Røg kan fungere som et selvstændigt undervisningsforløb eller kombineres med de øvrige elementer i X:IT. Læs mere om undervisningsforløbet Cool Uden Røg i lærervejledningen.

Få besøg af unge frivillige undervisere

Kræftens Bekæmpelse uddanner unge sundhedsformidlere, der frivilligt underviser de ældste elever. Fra skolestart til efterårsferie kan jeres skole booke frivillige sundhedsformidlere til at varetage eller supplere Cool Uden Røg-forløbet i klasserne. Dog primært i de større byer. Send os en forespørgsel her

Tilmelding og deadline

Du kan tilmelde din klasse via linket her. Du bliver guidet gennem både oprettelse og upload af billeder. Sidste frist for at være med i fotokonkurrencen er fredag den 11. oktober 2019.

Tilmeld klasser