Om X:IT

X:IT - rygeforebyggelse der virker

X:IT er Kræftens Bekæmpelses rygeforebyggende indsats til grundskoler. X:IT er sat sammen af tre blokke, der sammen kan holde unge røgfri:
- Røgfri skole
- Undervisning
- Røgfri aftaler og forældreinddragelse

Ved at arbejde målrettet med X:IT, støtter jeres skole eleverne i ikke at ryge og giver dem viden om rygning og tobak. Forskning viser, at der er 25 procent færre elever, der ryger, på X:IT-skoler.

RØGFRI SKOLE

X:IT skoler fjerner rygning og snus fra elevernes dagligdag på skolen. 

Læs mere

RØGFRI AFTALE

X:IT-elever kan hvert år skrive under på, at de ikke vil ryge og være med i lodtrækning om en præmie.

Læs mere

UNDERVISNING

Elever i 7.-9. klasse arbejder med emnet rygning i mindst 8. lektioner hvert år.

Læs mere

FORÆLDRE

X:IT inddrager forældrene gennem røgfri aftaler, information og websiden Snak om Tobak.

Læs mere

En X:IT skole fortæller:

X:IT på Rolf Krake Skolen

X:IT

”Noget af det, der er rigtigt godt ved X:IT, det er, at det er undersøgt, at det virker, at det har en effekt på unge mennesker. Det gør også, at det er relevant i folkeskolen, at vi bruger tid på det” fortæller Lotte Brander, som er lærer og X:IT-koordinator på Rolf Krake Skolen. Hun og andre ansatte deler deres erfaringer med X:IT.

X:IT i Holstebro Kommune

X:IT

Susanne Tang, som er koordinator for tobakforebyggelse i Holstebro Kommune, forklarer om sin erfaring med X:IT på skolerne, og hvordan kommunen og skolerne samarbejder om tiltaget: ”Det betyder også noget, at man ude på en skole oplever, at der er nogle fra et andet sted i kommunen, der faktisk vil bruge tid på at komme ud og hjælpe dem med det her”.