Til kommuner

X:IT i din kommune

Start X:IT på kommunens skoler

Arbejder du med sundheds- eller skoleområdet i kommunens forvaltning eller er du kommunal politiker? Så kan du være med til at forebygge rygning blandt unge ved at starte X:IT på lokale skoler.

Få opbakning til X:IT

Start med at skabe interesse for X:IT på møder i udvalg og forvaltninger. Du kan fx bruge projektbeskrivelse, pjecer og præsentationer, som du finder i Værktøjskassen. Det er vigtigt at have opbakning fra både sundheds- og skoleforvaltning.

Financiering

Kommunes skal beslutte, hvordan udgifterne til materialer, præmier og tid skal dækkes. Skal projektet skrives ind i næste års budget? Har forvaltningen ressourcer til rygeforebyggelse? Hvad bidrager skolerne med? Skal der søges projektmidler?

Se hvad X:IT koster her

Vælg en X:IT koordinator

Når det er vedtaget, at kommunen vil arbejde med X:IT, vælger I en kommunal X:IT koordinator. Koordinatoren har ansvar for at starte X:IT og løbende støtte skolernes arbejde med de konkrete opgaver i indsatsen.

Få skolerne med

Første skridt er at invitere alle kommunens skoler til at deltage i X:IT. Alle behøver ikke starte samtidig. De mest motiverede skoler kan gå i gang med det samme, mens andre skoler kan vente eller vælge at starte med noget af X:IT, fx undervisning eller kun at starte i nogle klasser. Senere kan flere elementer og klasser kobles på.

Kom fra start med en workshop

For at komme godt i gang anbefaler vi, at Kræftens Bekæmpelse holder en 3-timers workshop for medarbejdere fra kommune og skoler. Kontakt os for nærmere oplysninger om indhold og muligheder hos jer. Workshoppen er gratis.